5 stavova uz koje 100% savladavate jezik preko noći
 

5 stavova uz koje 100% savladavate jezik preko noći

https://www.stipendijezastudente.com/wp-content/uploads/2019/10/5_stavova_uz_koje_cete_savladati_jezik_preko_noci.jpg

Kao i za sve ostalo u životu i za učenje stranih jezika vrlo je izvesno da ćete morati da promenite mišljenje i zaboravite na uobičajene izgovore koji vas udaljavaju od cilja.

U nastavku smo pripremili nekoliko stavova koji će vam garantovati uspeh kada je u pitanju učenje ili usavršavanje stranih jezika!

1. Tačno znam zašto to radim!

Motivacija je veoma bitna! Da ne biste odustali na pola puta ili na samom početku, bitno je da znate zbog čega to radite i koji je vaš cilj. Da li planirate odlazak u inostranstvo i potrebno vam je brzo napredovanje? Ili želite da obogatite znanjem stranog jezika zbog prelaska na bolji posao? Dajte sebi motivaciju i ne odustajte dok to i ne ispunite!

2. Vežbanje, vežbanje i samo vežbanje!

Nađite nekoga ko je ozbiljan u svojoj nameri da progovori na stranom jeziku i vežbajte sa njim! Zdrava konkurencija ume da bude veoma motivišuća, a i neosporno je da ćete provoditi zabavno i kvalitetno vreme sa tom osobom!

PROČITAJTE I: Usavršavajte znanje stranog jezika uz audio knjige

3. Pričaću na stranom jeziku u svakoj prilici!

Iako nećete praktikovati da pričate sami za sobom na maternjem jeziku, bar ne naglas. Kada je učenje jezika u pitanju, monolog je sasvim prihvatljiv, čak i poželjan. Na taj način ćete čuti sebe kako zvučiti, vremenom ćete ispravljati šta ne pričate dobro i bićete sve bolji i bolji!

4. Radoznalost je poželjna!

Ukoliko vam nešto nije baš najjasnije na času stranog jezika, bez ustručavanja pitajte profesora i po više puta ako je potrebno! Najbolje ćete naučiti ukoliko budete radoznali i spremni na saradnju.

PROČITAJTE I: Saveti kako da naučite novi jezik

5. Nije sramota grešiti!

Kada govorite na svom maternjem jeziku vi ne pravite greške? Nikad? Znamo svi da to baš i nije tačno! U čemu je onda problem ako napravite grešku tokom učenja stranog jezika?  Tim pre što je svaka greška veoma logična stvar i što ćete nakon njen bolje shvatiti neke stvari!

Saznaj kako možeš da dobiješ stipendiju za učenjenje stranih jezika klikom OVDE.

Pročitaj još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrij jezičke zanimljivosti klikom na KORISNE TEKSTOVE.

OBAVEŠTENJE

 

Poštovani polaznici,

 

shodno donetoj odluci o proglašavanju vanrednog stanja koja se između ostalog direktno odnosi i na obrazovne institucije,  želimo da vas obavestimo da će Centar bez odlaganja, a u potpunosti u skladu sa zakonom, postupiti po zvaničnim uputstvima nadležnih državnih organa, i to pre svega iz razloga zdravstvene i društvene odgovornosti, a sve u cilju zdravstvene zaštite kako svih vas, naših polaznika, tako i svih naših zaposlenih.

Počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine, Sekretarijati Centra, kao i svi nastavni centri biće zatvoreni do daljneg,  u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa COVID- 19 među populacijom Republike Srbije.

Sa kursevima na koje ste upisani moći ćete nesmetano da nastavite nakon ukidanja vanrednog stanja.

Radujemo se nastavku druženja i učenja sa svima vama.

Do tada vas molimo, da u ovim teškim trenucima svi zajedno apsolutno poštujemo dobijene preporuke o društveno odgovornom ponašanju i što je više moguće ostanemo u svojim domovima, kako bismo što pre uspeli da prebrodimo ovako ozbiljan zdravstveni izazov koji je stavljen pred sve nas zajedno, uz maksimalnu solidarnost i podršku najugroženijim grupama stanovništva.

 

Srdačan pozdrav svima,

EQUILIBRIO TIM