Stipendije za studente - IELTS Academic
 

IELTS Academic

https://www.stipendijezastudente.com/wp-content/uploads/2019/10/ielts_academic_ispit.jpg

Ukoliko ste u nekom trenutku razmišljali o odlasku u inostranstvo, verovatno ste se, između ostalog, susreli sa pojmom IELTS ispita i dilemom Academic ili General. Dakle, šta je to IELTS Academic?

IELTS (International English Language Testing System) je ispit znanja engleskog jezika za nematernje govornike ovog jezika. Postoje dve verzije ovog ispita – Academic (akademski) i General (opšti) IELTS.

IELTS Academic je verzija ispita koja će Vam biti potrebna u sledećim slučajevima:

  • želite da studirate na fakultetu ili koledžu u inostranstvu
  • želite da upišete postdiplomske studije u inostranstvu
  • želite da postanete član nekog profesionalnog udruženja u engleskom govornom području
  • želite da se registrujete u nekoj profesionalnoj organizaciji (iz oblasti medicine, računovodstva, inženjerstva…) u engleskom govornom području

Ustanove u koje tom prilikom konkurišete, a koje traže rezultate IELTS testa kao jedan od uslova, podrazumevaju da treba da polažete IELTS Academic osim ukoliko posebno ne naglase da možete da polažete i IELTS General. U slučaju nedoumica oko toga koju verziju IELTS ispita željena ustanova prihvata, najbolje je da ih direktno kontaktirate i pitate pošto svaka od njih samostalno utvrđuje kriterijume.

Bez obzira da li polažete IELTS Academic ili General, ispit ima iste zadatke u delovima koji testiraju Vaše usmeno izražavanje i razumevanje odslušanog teksta. Delovi koji se razlikuju tiču se pismenog izražavanja i razumevanja pročitanog teksta. Kada je IELTS Academic u pitanju, imaćete zadatak da pročitate tri duga originalna teksta preuzeta iz knjiga, časopisa ili novina i da odgovarate na pitanja koja se odnose na razumevanje istih. Pismeno izražavanje će Vam testirati kroz dva zadatka – u prvom će se od Vas tražiti da analizirate tabelu, grafikon ili dijagram i da objasnite neki proces, sumirate podatke i slično, dok u drugom zadatku treba da napišete esej u formalnom stilu nudeći svoje viđenje nekog stanovišta, argumenta ili problema. Dakle, testiraće se one veštine koje će Vam biti potrebne u akademskom životu u stranoj zemlji. Ukoliko, pak, Vaš razlog za odlazak nije studiranje niti učlanjenje u neko profesionalno udruženje, nego upis u srednju školu, zaposlenje ili iseljenje u Australiju, Kanadu ili Novi Zeland, format ispita koji će Vam biti potreban je IELTS General pošto on testira opšte veštine snalaženja u svakodnevnom društvenom i poslovnom okruženju.

Više o ovim kursevima saznajte na stranici IELTS ispit

Saznaj kako možeš da dobiješ stipendiju za učenjenje stranih jezika klikom OVDE.

Pročitaj još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrij jezičke zanimljivosti klikom na KORISNE TEKSTOVE.

OBAVEŠTENJE

 

Poštovani polaznici,

 

shodno donetoj odluci o proglašavanju vanrednog stanja koja se između ostalog direktno odnosi i na obrazovne institucije,  želimo da vas obavestimo da će Centar bez odlaganja, a u potpunosti u skladu sa zakonom, postupiti po zvaničnim uputstvima nadležnih državnih organa, i to pre svega iz razloga zdravstvene i društvene odgovornosti, a sve u cilju zdravstvene zaštite kako svih vas, naših polaznika, tako i svih naših zaposlenih.

Počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine, Sekretarijati Centra, kao i svi nastavni centri biće zatvoreni do daljneg,  u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa COVID- 19 među populacijom Republike Srbije.

Sa kursevima na koje ste upisani moći ćete nesmetano da nastavite nakon ukidanja vanrednog stanja.

Radujemo se nastavku druženja i učenja sa svima vama.

Do tada vas molimo, da u ovim teškim trenucima svi zajedno apsolutno poštujemo dobijene preporuke o društveno odgovornom ponašanju i što je više moguće ostanemo u svojim domovima, kako bismo što pre uspeli da prebrodimo ovako ozbiljan zdravstveni izazov koji je stavljen pred sve nas zajedno, uz maksimalnu solidarnost i podršku najugroženijim grupama stanovništva.

 

Srdačan pozdrav svima,

EQUILIBRIO TIM