Zašto treba da znate više stranih jezika - Stipendije za studente
 

Strani jezici u službi zdravlja

https://www.stipendijezastudente.com/wp-content/uploads/2019/10/strani_jezici_u_sluzbi_-vaseg_zdravlja.jpg

Da li ste mozda ikada razmišljali zašto je uobičajeno da se još u osnovnoj školi kreće sa učenjem dva strana jezika? Iako nam u tom periodu to teško pada zbog količine obaveza, jer se tome mora dodati i učenje maternjeg jezika, vrlo je značajno da učenje jezika ne ostane samo obaveza u tom uzrastu.

Učenje stranog jezika pomoći će vam da se jednostavnije snalazite na putovanjima ili u svakodnevnoj komunikaciji na društvenim mrežama, ali i te kako možete uticati na svoje zdravlje.

PROČITAJTE I: 10 razloga zašto svako treba da uči strani jezik

Često, saveti koji se odnose na dodatne obaveze nisu oni koje baš volimo da slušamo ali ova priča se odnosi na nekoliko svera u životu i može da bude korisna.

Ukoliko smatrate da je učenje samo engleskog jezika dovoljno i da može da zadovolji vaše jednostavnije funkcionisanje razmislite o učenju još jednog stranog jezika.

Značaj učenja dva strana jezika bila je i tema istraživanja koja je sprovedena u saradnji sa univerzitetskim bolnicama u Gentu i Briselu. Ovo istraživanje je otkrilo  da dvojezičnost može da uspori negativne kognitivne simptome Alchajmera za četiri do pet godina.

Rezultati ovog istraživanja pokazali su da odrasle dvojezične osobe postižu bolje rezultate na kognitivnom planu od osoba istog uzrasta koje govore samo jedan jezik.

PROČITAJTE I: Učiti dva strana jezika istovremeno: Da ili ne?

Dakle, ništa lakše. Razmislite koji drugi jezik vam se dopada ili vam je neophodan u radu i krenite sa učenjem. Ne kaže se džabe da čovek vredi onoliko koliko jezika govori.

Saznaj kako možeš da dobiješ stipendiju za učenjenje stranih jezika klikom OVDE.

Pročitaj još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrij jezičke zanimljivosti klikom na KORISNE TEKSTOVE.

OBAVEŠTENJE

 

Poštovani polaznici,

 

shodno donetoj odluci o proglašavanju vanrednog stanja koja se između ostalog direktno odnosi i na obrazovne institucije,  želimo da vas obavestimo da će Centar bez odlaganja, a u potpunosti u skladu sa zakonom, postupiti po zvaničnim uputstvima nadležnih državnih organa, i to pre svega iz razloga zdravstvene i društvene odgovornosti, a sve u cilju zdravstvene zaštite kako svih vas, naših polaznika, tako i svih naših zaposlenih.

Počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine, Sekretarijati Centra, kao i svi nastavni centri biće zatvoreni do daljneg,  u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa COVID- 19 među populacijom Republike Srbije.

Sa kursevima na koje ste upisani moći ćete nesmetano da nastavite nakon ukidanja vanrednog stanja.

Radujemo se nastavku druženja i učenja sa svima vama.

Do tada vas molimo, da u ovim teškim trenucima svi zajedno apsolutno poštujemo dobijene preporuke o društveno odgovornom ponašanju i što je više moguće ostanemo u svojim domovima, kako bismo što pre uspeli da prebrodimo ovako ozbiljan zdravstveni izazov koji je stavljen pred sve nas zajedno, uz maksimalnu solidarnost i podršku najugroženijim grupama stanovništva.

 

Srdačan pozdrav svima,

EQUILIBRIO TIM