Stipendije za studente - Učenje nemačkog jezika na lak i zabavan način
 

Učenje nemačkog jezika na lak i zabavan način

https://www.stipendijezastudente.com/wp-content/uploads/2019/10/ucenje_nemackog_na_lak_i_zanimljiv_nacin.jpg

Nemački jezik se smatra jedim od najtežih za učenje zbog toga što mnogim ljudima zvuči grubo i nemelodično. Ali ukoliko ste ipak odlučili da naučite ovaj sve traženiji jezik, predstavljamo vam nekoliko korisnih saveta, kako da to postignete na lak način.

Za početak, motivacija i posvećenost su veoma bitni. Razmislite o tome zašto želite da naučite nemački jezik i koji nivo želite da dostignete.

Razgovarajte na nemačkom jeziku, ne plašite se konverzacije. Sigurno je da ukoliko ste tek počeli sa učenjem jezika osećate nesigurnost prilikom izgovora novih reči, ali nemojte da dozvolite da zbog toga izbegavate da razgovarate na ovom jeziku. Iskoristite svaki pogodan trenutak da se izrazite na nemačkom, iako vaše znanje još uvek nije na zavidnom nivou. Na taj način najbolje uvežbavate znanje reči.

Gledajte filmove i serije na nemačkom jeziku. Ovo je jedan od najzanimljivijih i najlakših načina za učenje novog jezika. Pored toga što ćete se zabaviti, nove reči će lako ostati u vašem pamćenju. Serija „Mein Weg nach Deutschland” je projekat Goethe instituta i namenjena je svima koji žele da prošire vokabular na temu svakodnevnih situacija. Prvu epizodu možete pogledati klikom OVDE.

Slušajte nemačku muziku. Muzika sa ovog govornog područja je zanimljiva i raznovrsna i ukoliko niste do sada odabrali žanr koji vam najviše odgovara, predlažemo da to učinite. Xavier Naidoo, Nena, Rammstein, Falco, samo su neki od popularnih izvođača.

Izaberite svaki dan po jednu oblast i pokušajte da se setite što više reči na tu temu. To mogu biti životinje, hrana i piće, članovi porodice ili neke slične teme iz svakodnevnog života.

Napravite listu aktivnosti na nemačkom jeziku. Bilo da se radi o spisku za kupovinu ili o aktivnostima koje je potrebno da uradite tokom dana, zapišite sve na nemačkom i na taj način učinite da ovaj jezik postane deo vašeg svakodnevnog života.

Učenje nemačkog jezika je proces koji traje, ali uz motivaciju i dodatne dnevne aktivnosti, cilj je lako dostići. Pored svih ovih aktivnosti, najbitnije je da odaberete kurs nemačkog jezika koji vama odgovara.

Saznaj kako možeš da dobiješ stipendiju za učenjenje stranih jezika klikom OVDE.

Pročitaj još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrij jezičke zanimljivosti klikom na KORISNE TEKSTOVE.

OBAVEŠTENJE

 

Poštovani polaznici,

 

shodno donetoj odluci o proglašavanju vanrednog stanja koja se između ostalog direktno odnosi i na obrazovne institucije,  želimo da vas obavestimo da će Centar bez odlaganja, a u potpunosti u skladu sa zakonom, postupiti po zvaničnim uputstvima nadležnih državnih organa, i to pre svega iz razloga zdravstvene i društvene odgovornosti, a sve u cilju zdravstvene zaštite kako svih vas, naših polaznika, tako i svih naših zaposlenih.

Počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine, Sekretarijati Centra, kao i svi nastavni centri biće zatvoreni do daljneg,  u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa COVID- 19 među populacijom Republike Srbije.

Sa kursevima na koje ste upisani moći ćete nesmetano da nastavite nakon ukidanja vanrednog stanja.

Radujemo se nastavku druženja i učenja sa svima vama.

Do tada vas molimo, da u ovim teškim trenucima svi zajedno apsolutno poštujemo dobijene preporuke o društveno odgovornom ponašanju i što je više moguće ostanemo u svojim domovima, kako bismo što pre uspeli da prebrodimo ovako ozbiljan zdravstveni izazov koji je stavljen pred sve nas zajedno, uz maksimalnu solidarnost i podršku najugroženijim grupama stanovništva.

 

Srdačan pozdrav svima,

EQUILIBRIO TIM